Robert Gesink heeft per direct de Ronde van Spanje verlaten. De kopman Belkin wil zo snel mogelijk naar zijn zwangere vrouw in Nederland. 

"Ik verlaat per direct de Vuelta om bij mijn gezin te zijn waar ik op dit moment hard nodig ben", verklaart Gesink, die zevende stond in het algemeen klassement, woensdagavond.

"Mijn vrouw is in de afgelopen week twee keer geopereerd. De situatie is inmiddels niet verbeterd en ze verblijft nog altijd in het ziekenhuis."

Steun

De 28-jarige Gesink was bezig aan een goed optreden in Spanje. Hij reed zijn eerste grote ronde na een ingreep aan zijn hart en kon in de bergetappes mee met de beste renners.

Ploegleiders Erik Dekker en Merijn Zeeman waren heel tevreden over de verrichtingen van de Varssevelder, die in het algemeen klassement bijna zeven minuten achterstand had op rodetruidrager Alberto Contador.

De ploegleiding laat weten "vierkant" achter de beslissing van Gesink te staan. ''We steunen Robert en zijn vrouw waar mogelijk. Het gehele team wenst hun alle sterkte in deze moeilijke tijd.''