BUNNIK - Floris-Jan Bovelander is per direct toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands hockeyteam. De oud-international fungeert tot en met de Olympische Spelen van Athene in 2004 als asssistent-bondscoach. Michel van den Heuvel, de andere assistent-trainer van bondscoach Joost Bellaart, blijft gewoon in functie bij Oranje.

De hockeyselectie gaat tot Athene 2004 verder zonder teammanager. Patrick Appels is wegens drukke werkzaamheden en privé-omstandigheden afgehaakt na het wereldkampioenschap in Kuala Lumpur, anderhalve maand geleden. Ook fysiotherapeut Erik Gemser, de zoon van voormalig schaatscoach Henk Gemser, houdt het na zes jaar voor gezien bij Oranje. Voor hem is nog geen vervanger aangesteld.

Eikelboom

Naast de routiniers Marten Eikelboom, Diederik van Weel en Remco van Wijk, die allen na het WK bedankten voor Oranje, ontbreken ook aanvoerder Jeroen Delmee, strafcornerspecialist Bram Lomans en de aanvallers Jaap Derk Buma en Matthijs Brouwer in de nieuwe selectie van Bellaart.

Delmee krijgt, in overleg met de bondscoach, rust voor het drukke programma dat hij met zijn club Den Bosch tegemoet gaat. Lomans, Buma en Brouwer zijn voor het eerstkomende duel met wereldkampioen Duitsland, op 1 mei in Duisburg, gepasseerd. Zij blijven voorlopig nog wel in beeld bij Bellaart.

Debutanten

De selectie van zestien spelers telt vier debutanten. Klaas Veering (Amsterdam), Geert-Jan Derikx (Klein Zwitserland), Maarten Froger (Bloemendaal) en Jesse Mahieu (Pinoké) staan nog op nul interlands. Timme Hoyng (Amsterdam) is met drie 'caps' eveneens vrijwel nieuw bij Oranje.

Na de finalewedstrijden om de Nederlands titel, half juni, stelt Bellaart een selectie van ongeveer twintig spelers samen. Eerste meetpunt voor de vernieuwde en verjongde ploeg is het toernooi om de Champions Trophy, begin september in Keulen. Het vierlandentoernooi eind augustus in Amstelveen geldt als voorbereiding op dat prestigieuze evenement.

Selectie

De selectie: Vogels, Brouwer (HGC), Jazet, De Nooijer, Klaver, Booij, Froger (Bloemendaal), Van der Weide, Veering, Hoyng (Amsterdam), Geeris (Oranje Zwart), Dreesmann, Geert-Jan Derikx, Taekema (Klein Zwitserland), Rob Derikx (Den Bosch), Mahieu (Pinoké).

/SPORTVan Weel en Van Wijk bedanken voor hockeyteam