ATHENE/HOLTEN - Theo Bos heeft zijn zinnen gezet op eenloopbaan als wegrenner. Manager Theo de Rooij van deRabobank-wielerploeg ziet wel wat in de mogelijkheden van dewinnaar van olympisch zilver op de baan.

"We moeten maar eens bekijken of we iets voor elkaar kunnenbetekenen", zei De Rooij donderdag, een dag nadat Bos hetsprinttoernooi in Athene had besloten met een val op het onderdeelkeirin. Bos wil na de wereldkampioenschappen in maart (Los Angeles)graag de weg op. De Rooij: "Een beperkt wegprogramma rijden heeftgeen zin, ik zou graag eens met hem van gedachten wisselen. Het iszeer prematuur, maar ik ben benieuwd hoe hij er zelf tegenoverstaat."

Training

Bos beseft dat een keuze voor de weg in ieder geval een eindemaakt aan zijn loopbaan als sprinter op de baan, die een volstrektandere training vereist. "Iedere keer als ik iets presteer op debaan, wordt het moeilijker om te stoppen. Maar ik wil nou eenmaalgraag weten wat ik op de weg kan betekenen. Ik denk dat eensprinter van mijn leeftijd ook wel interessant is voor ploegen",zei Bos, nadat hij het baantoernooi in Athene had afgesloten. Zijngrote voorbeeld is de Italiaan Mario Cipollini. "Ik vind zijnuitstraling geweldig, het is gewoon entertainment wat die man laatzien."

Frans Maassen kent Bos nog uit zijn tijd als ploegleider van deRabo-junioren. "Theo is destijds een tijdje begeleid door ons,maar hij was toen ook nog volop met schaatsen bezig en zat eenbeetje tegen overtraindheid aan. Hij kon op de fiets op dat momentniet maximaal presteren. Dat is de reden dat we hem toen niet in deploeg hebben genomen", aldus de huidige ploegleider van de profs.