De nieuwe wielerploeg Roompot Orange Cycling heeft voor volgend seizoen drie renners uit één familie gecontracteerd.

De broers Michel, Raymond en hun neef Wesley Kreder zullen voor het team gaan uitkomen. Daarnaast zal Dennis (de oudere broer van Wesley) als mecanicien bij de formatie aan de slag gaan.

''Natuurlijk zijn er in de loop der jaren meer renners met een bloedband geweest in het profpeloton. Maar drie in één ploeg lijkt mij uniek'', aldus teammanager Michael Zijlaard.

Samen hebben de leden van de wielerfamilie uit het Zuid-Hollandse Zevenhuizen al een lange geschiedenis op de fiets, maar het is voor het eerst dat ze allemaal in hetzelfde team terecht komen.

De 27-jarige Michel Kreder reed als prof bij Garmin-Sharp. Dit seizoen kwam hij samen met Wesley uit voor Wanty-Groupe Gobert. ''Ik had het goed naar mijn zin in België en kon ook bijtekenen. Maar dit is natuurlijk een kans die maar één keer langs komt.''

Garmin

Raymond Kreder had na zeges in onder meer de Tour de l’Ain niet te klagen over belangstelling. ''Dankzij die overwinningen en mijn aflopende contract bij Garmin was er behoorlijk wat interesse van andere teams. Het totaalplaatje hier spreekt enorm aan.''

Roompot/Orange Cycling is een pro-continentale ploeg, het op één na hoogste niveau niveau in het wielrennen. Om aan ProTour-koersen deel te nemen heeft de ploeg een wildcard nodig. Voor de Eneco Tour van volgend jaar ontving de ploeg al een startbewijs.