De Tour de France krijgt volgend jaar mogelijk de hoogste aankomst ooit. Verschillende Franse media melden dat de organisatie een rit wil laten eindigen op de Col de la Bonette-Restefond.

Dat is een beklimming met een hoogte van 2.802 meter.

De Alpenetappe zou worden verreden op 20 juli. Het record van 'hoogste aankomst in de Tour' is nu nog in handen van de Galibier (2.654 meter), waar in 2011 een rit eindigde.

Het Tourpeloton moest al eens eerder over de Col de la Bonette-Restefond, zoals in 2008, in een etappe die finishte in Jausiers. Cyril Dessel zegevierde die dag en Carlos Sastre won dat jaar de Ronde van Frankrijk.

Volgens radiostation D!ci is het al niet meer mogelijk om hotelovernachtingen te boeken voor de periode waarin de Tour langs zou komen.

Wel moet er nog een aantal zaken worden opgelost, zoals de passage door het nationaal park Mercantour, een beschermd gebied. De lokale autoriteiten zouden geen uitgesproken voorstander zijn van de komst van de Tour.

Utrecht

In oktober maakt organisator ASO het parcours van de 102e editie van de Tour de France bekend.

Het staat vast dat de ronde op gang wordt geschoten met een individuele tijdrit in Utrecht en dat de eerste etappe in lijn voert naar Neeltje Jans, een kunstmatig eiland tussen Schouwen-Duivenland en Noord-Beveland.