AMSTERDAM - Diego Armando Maradona brak dinsdag in tranen uit tijdens een televisie-interview. De aan drugs verslaafde ex-voetballer sprak over de frustraties die zijn verslavingsbehandeling met zich mee brengt. 'Pluisje' wil zijn geboorteland namelijk verlaten om zijn behandeling in Cuba voort te zetten. Maradona krijgt echter van de rechter geen toestemming hiervoor.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Ik ben 43 jaar oud. Ik ben oud genoeg om over mijn eigen leven te beslissen", zei de legendarische speler, die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte.

De oud-speler van ondermeer Napoli en Barcelona beseft dat de strijd tegen zijn verslaving niet makkelijk is. "Als je er eenmaal aan zit, kom je er niet meer uit. Zo simpel is dat. Daarom is het beter om het niet te proberen. Vanaf het begin moet je 'nee' zeggen. Het is een voortdurend gevecht. Een gevecht voor het leven."

Maradona zei dat hij in 1982 begon met het gebruiken van drugs, toen zijn carrière op z'n hoogtepunt was. Sinds mei van dit jaar wordt Maradona behandeld in Buenos Aires, nadat hij twee keer in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege hart- en longprobleme.