Theo Bos koerst met ingang van het komende wielerseizoen voor de Zuid-Afrikaanse formatie Team MTN-Qhubeka.

Dat maakt de Procontinentale equipe dinsdag bekend op de website. De ambitieuze ploeg legde eerder al Edvald Boasson Hagen vast.

"Ik ben heel erg blij met mijn overgang naar MTN-Qhubeka", reageert de 31-jarige sprinter, die de afgelopen vier jaar voor Rabobank en Belkin reed. "Het is een fantastisch project waar ik graag deel van uitmaak."

Ook ploegbaas Douglas Ryder toont zich verheugd met de komst van de Nederlander. "Hij is een geweldige sprinter die overal op de wereld races gewonnen heeft. Zijn komst versterkt onze sprinttrein in zowel ééndaagse als meerdaagse koersen."

Namens de Nederlandse formatie trad de voormalige baanwielrenner één keer aan in zowel de Vuelta als Giro d'Italia en boekte hij ritzeges in onder meer de Ronde van Polen, de Ronde van de Algarve en de Eneco Tour. Dit seizoen legde Bos beslag op de eindzege in de World Ports Classic.

MTN-Qhubeka heeft geen World Tour-licentie, maar rijdt momenteel wel in de Vuelta. Door middel van een financiële injectie en aansprekende transfers hoopt de ambitieuze formatie volgend jaar de strijd aan te kunnen met de grote teams. Michel Cornelisse werd onlangs aangetrokken als ploegleider.

Overzicht: De belangrijkste wielertransfers