FC Twente huurt Ryo Miyaichi de rest van dit seizoen van Arsenal. Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline hebben beide clubs daarover een akkoord bereikt.

Dat bevestigen Arsenal en Twente maandagavond.

De 21-jarige Miyaichi speelde in de tweede helft van het seizoen 2010/2011 op huurbasis voor Feyenoord. Ook toen stond de Japanner al onder contract bij Arsenal.

In Londen slaagde Miyaichi er nooit in een vaste waarde te worden. De buitenspeler werd eerder verhuurd aan Bolton Wanderers en Wigan Athletic.

Door een blessure kwam Miyaichi het voorbije seizoen weinig in actie.

Cabral

FC Twente liet Jerson Cabral juist op huurbasis vertrekken naar Willem II. De 23-jarige aanvaller kwam in Enschede niet in aanmerking voor een basisplaats.

"Het is duidelijk dat we een buitenkans als Jerson niet voorbij konden laten gaan en door de medewerking van FC Twente konden we snel handelen", meldt trainer Jurgen Streppel op de website van Willem II.

"Jerson is nog steeds een groot talent, maar kan het in Enschede op dit moment weinig laten zien. FC Twente en wij hopen dat hij in Tilburg zijn carrière een nieuwe impuls kan geven."

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult