Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart hebben zich bij bondscoach Guus Hiddink afgemeld voor de oefeninterland van Oranje met Italië en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.

Het drietal zat bij de definitieve selectie van de keuzeheer, maar heeft om uiteenlopende redenen laten weten niet beschikbaar te zijn.

Robben heeft last van zijn enkel en Van der Vaart liep bij Hamburger SV een spierblessure op. Huntelaar is ziek.

Zaterdag waren Robben (Bayern München) en Huntelaar (Schalke 04) al niet van de partij toen hun clubs het in Gelschenkirchen in competitieverband tegen elkaar opnamen en met 1-1 gelijkspeelden.

Hiddink heeft besloten om één vervanger op te roepen voor het trio: PSV-aanvaller Luciano Narsingh is aan de selectie toegevoegd.

Vlaar

Eerder op zondag werd bekend dat het meespelen van verdediger Ron Vlaar in beide interlands nog onzeker is. Hij liep dit weekend een kuitblessure op toen hij het met Aston Villa opnam tegen Hull City.

Oranje speelt op donderdag 4 september in Bari vriendschappelijk tegen de Italianen. Het duel met Tsjechië in de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 wordt op dinsdag 9 september afgewerkt in Praag.