Kenneth Vermeer vertrekt zeer waarschijnlijk van Ajax naar Feyenoord. Dat liet Ajax-trainer Frank de Boer zondag weten. Zijn opvolger is PEC Zwolle-doelman Diederik Boer.

''Het is zo goed als rond'', zei De Boer na de nederlaag van Ajax bij FC Groningen (2-0). ''Kenneth is op weg naar een club. Ergens in Rotterdam.''

Vermeer tekent waarschijnlijk een vierjarig contract bij Feyenoord. De door Ajax zelf opgeleide keeper stelde De Boer zaterdagavond op de hoogte.

''Hij vroeg of ik even wilde gaan zitten'', zei De Boer. ''Dat heb ik maar even gedaan. Of ik in shock was? Nou, ja even wel. Zo'n overgang ligt wel gevoelig. Bovendien is Vermeer een van de beste keepers van Nederland. We willen de concurrentie natuurlijk niet sterker maken, dat kan niet de bedoeling zijn."

Hahn

Bij Ajax verloor de 28-jarige Amsterdammer zijn basisplaats begin vorig seizoen aan Jasper Cillessen. Vermeer mocht nog wel de duels in het KNVB-bekertoernooi keepen.

Feyenoord versterkte zich deze zomer al met doelman Warner Hahn, die voorlopig tweede keeper is achter Erwin Mulder.

De Boer had al eerder aangegeven dat Ajax zou meewerken aan een verkoop van Vermeer, al hoopte hij dat de keeper zou blijven. Het contract van Vermeer met Ajax liep nog één jaar door. 

Boer

Ajax heeft met Diederik Boer de opvolger van Vermeer al binnen. Dat maakte de Amsterdamse club zondagavond alvast op de clubsite bekend.

De 32-jarige Boer, die afgelopen seizoen nog met PEC Zwolle ten koste van Ajax de KNVB-beker won, tekent een driejarig contract bij Ajax.

PEC moet daardoor vlak voor het verstrijken van de transfermarkt op zoek naar een nieuwe doelman. "De club gunt Diederik deze overgang. Hij heeft altijd alles gegeven voor PEC Zwolle en is samen met de club doorontwikkeld'', zei technisch directeur Gerard Nijkamp.

"Dat hij nu deze stap naar de landskampioen kan maken, is voor zowel hem als PEC goed. Het toont de groei die wij als club hebben doorgemaakt, dat we steeds vaker spelers aan de Nederlandse top verkopen. Uiteraard staat er een serieuze transfersom tegenover en zijn wij ons momenteel aan het beraden over een opvolger.''

Volg in ons liveblog de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt