FC Twente en Feyenoord zijn zondag niet tot scoren gekomen in de Grolsch Veste. Beide ploegen creëerden kansen, maar het ontbrak aan de goede afwerking.

Het spel in Enschede golfde op en neer, maar dat kwam vooral door de onzuivere passing van beide ploegen.

De bezoekers waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wisten het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Er waren grote kansen voor onder meer Mitchell te Vrede en Jean-Paul Boëtius, maar zij vonden doelman Nick Marsman op hun weg.

De grootste kans was nog voor Te Vrede die na een halfuur spelen een strafschop zwak inschoot. De Rotterdammers kregen de penalty nadat Cuco Martina Boëtius onderuit haalde.

FC Twente kon daar niet veel tegenover zetten al bracht doelman Erwin Mulder wel fraai redding na een schot van afstand van Hakim Ziyech.

Tweede helft

In de tweede helft waren er een paar grote kansen voor beide ploegen, maar de scherpte ontbrak. Feyenoord had de betere kansen, maar vond Marsman op zijn weg. Twente kon daar een schot van Kamahelo Mokotjo tegenover zetten die goed gepakt werd door Mulder.

De keeper moet mogelijk over twee weken zijn plek afstaan aan Ajax-doelman Kenneth Vermeer. De Amsterdammer maakt zeer waarschijnlijk de overstap naar Feyenoord.

Bij Feyenoord maakte Jens Toornstra zijn debuut. De aanwinst kwam in de tweede helft in het veld voor Lex Immers.

Door het gelijke spel staat Feyenoord op de tiende plek in de eredivisie met vijf punten uit vier wedstrijden. FC Twente vindt zichzelf terug op de dertiende positie met vier punten.

Toornstra tevreden over debuut voor Feyenoord | Rutten: 'Feyenoord maakt progressie'