Marc Márquez heeft zondag in de Grote Prijs van Groot-Brittannië de orde weer hersteld in de MotoGP. De Spaanse motorcoureur eindigde bij de vorige race in Tsjechië voor het eerst dit seizoen niet op de eerste plaats.

Na een titanengevecht met zijn landgenoot Jorge Lorenzo kwam Márquez op het circuit van Silverstone, in de twaalfde race van dit seizoen, op zijn Honda weer als eerste over de streep.

Lorenzo eindigde als tweede, voor de Italiaan Valentino Rossi. De Spanjaard Dani Pedrosa, die in Tsjechië landgenoot Márquez van de zege afhield, werd vierde

Marquez staat met 288 punten bovenaan in het kampioenschap. Zijn naaste belager, Pedrosa, volgt met 199 punten.

Moto 2

In de Moto 2 heeft Esteve Rabat de GP van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Spanjaard kwam voor de Fin Mika Kallio over de finish. Maverick Viñales eindigde als derde.

Voor Rabat is het zijn zesde overwinning van dit seizoen. De Spanjaard leidt in het WK met 233 punten, Kallio staat tweede met 216 punten.

Moto 3

Alex Rins heeft de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de Moto3 gewonnen. De Spanjaard was in een enerverend slot van de race op het circuit van Silverstone net iets rapper dan zijn landgenoot Alex Márquez. Het verschil op de meet was met het blote oog niet te zien, namelijk 11 duizendsten. De Italiaan Enea Bastianini kwam als derde langs de geblokte vlag op 72 duidendsten van Rins.

De Australiër Jack Miller werd zesde. Hij behield de leiding in het kampioenschap van de lichte klasse.

Jasper Iwema mocht dankzij een wildcard meedoen in Engeland. Ondanks een valpartij in de kwalificatierace op zaterdag, ging de Drent van start. De 23e plaats was het resultaat. Scott Deroue viel uit op vier ronden van het einde. Bryan Schouten stapte helemaal niet op; hij voelde zich grieperig.