PSV is na vier duels in de eredivisie nog altijd zonder puntenverlies. De Eindhovenaren zegevierden zondag in het Philips Stadion met 2-0 tegen Vitesse.

Luuk de Jong opende in de 48e minuut de score en vlak voor tijd trof Adam Maher doel uit een rebound. PSV had in het seizoen 2002/2003 voor het laatst een maximale score na vier duels. 

Ondanks de zege haalde de thuisploeg zelden het niveau van vorige week in de met 3-1 gewonnen topper tegen Ajax.

In de eerste helft had Vitesse periodes van langdurig balbezit. Doordat het de Arnhemmers ontbrak aan vernuft en precisie in de eindfase, bleven grote mogelijkheden uit.

Laag tempo

PSV stelde daar lange tijd weinig tegenover. Het team, met aanwinst Andrés Guardado in de basis, speelde in een laag tempo en De Jong werd nauwelijks bereikt. Pas bij het scheiden van de markt voor rust stichtte PSV gevaar.

Eerst keerde doelman Piet Velthuizen een inzet van Luciano Narsingh, waarna Memphis Depay van grote afstand de lat raakte.

Kort na de hervatting brak PSV alsnog de score open. De Jong rondde een door hemzelf opgezette aanval af nadat de defensie van Vitesse de bal niet wist weg te werken. Het betekende zijn eerste competitiegoal voor de formatie uit Eindhoven.

Paal

PSV werd hierna door Vitesse teruggedrongen en ontsnapte enkele keren aan de gelijkmaker. Zo trof invaller Rochdi Achenteh de paal.

In de slotfase nam de koploper de regie in handen. Nadat Depay al enkele keren gevaarlijk was, haalde Maher de trekker over: 2-0.

Inclusief de voorrondes van de Europa League staat de teller van PSV al op acht overwinningen. Vitesse daarentegen heeft maar één punt verzameld uit vier duels en staat derhalve in de onderste regionen.

Na de interlandperiode neemt PSV het in Zwolle op tegen PEC. Vitesse ontvangt Excelsior.

Bosz raakt niet in paniek na elfde duel op rij zonder zege