De kans is zeer klein dat Bas Dost de nieuwe spits van Feyenoord wordt. Technisch directeur Martin van Geel schat de komst van de aanvaller van VfL Wolfsburg op slechts vijf procent.

Van Geel zei in het FOX-programma 'De tafel van Kees' dat Feyenoord niet in staat is om te voldoen aan de salariseisen van Dost.

Van Geel liet verder weten dat de Rotterdammers naast John Guidetti ook bezig waren met Luuk de Jong. Die koos echter voor PSV. Feyenoord zag het uiteindelijk niet zitten in Guidetti.

"Guidetti past bij Feyenoord en met pijn in ons hart hebben we de beslissing genomen om het niet te doen. Het risico was te groot om met Guidetti in zee te gaan," aldus Van Geel.

Volgens Van Geel is Feyenoord al maanden bezig met een spits. "Op het moment dat je weet dat Graziano Pellè wel eens zou kunnen vertrekken, dan heb je al allerlei contacten gelegd met allerlei spitsen. Dan begin je in het hoogste segment, want we wilden met Feyenoord die stap maken naar het allerhoogste, om door te groeien.''

Vormer

Van Geel gaf aan dat Ruud Vormer de overstap maakt naar Club Brugge. Ook Vormer zelf zou al rond zijn met de Belgische club. 

In de zomer van 2012 van de middenvelder over van Roda JC. De 26-jarige rechtspoot slaagde er echter nooit in om in Rotterdam een vaste waarde te worden.

De transferdeadline sluit maandag om 24.00 uur.