In de zoektocht naar een opvolger voor de naar Manchester United vertrokken Daley Blind heeft Ajax zich bij sc Heerenveen gemeld voor Daley Sinkgraven.

"Ik wil er eigenlijk niks over zeggen, maar Ajax heeft zich inderdaad ook gemeld bij mijn zaakwaarnemer", laat Sinkgraven aan Omroep Friesland weten. "Het is een groot compliment dat zo'n grote club interesse in je heeft."

Volgens de negentienjarige middenvelder is het nu afwachten of er iets gaat gebeuren. "Ik hoor het allemaal wel. Het zou zomaar kunnen dat ik al mijn laatste wedstrijd voor Heerenveen heb gespeeld."

Sinkgraven nam het zaterdag met de Friezen op tegen FC Utrecht en won met 3-1. De jeugdinternational zei geen moeite te hebben om zich af te sluiten van alle transfergeruchten.

"Ik heb me op deze wedstrijd gefocust en verder niet te veel aan andere dingen gedacht. Deze drie punten waren hartstikke belangrijk voor de club. We hebben veel kansen weten te creëeren en dat is positief. Zelf was ik niet tevreden over het positiespel. De opbouw van achteruit was niet goed."