De clubleiding van Heracles Almelo gaat zich zondag beraden op de positie van trainer Jan de Jonge. 

Onder leiding van de coach verloren de Tukkers de vierde wedstrijd op rij. Zaterdag was Excelsior met 3-1 te sterk.

"Van de laatste twee wedstrijden hadden we er minimaal één moeten winnen", verklaarde voorzitter Jan Smit bij FOX Sports. "We gaan ons morgen beraden en dan zullen we een beslissing nemen."

Het optreden van Heracles, dat ook al de laatste vijf duels van vorig seizoen had verloren, stelde Smit ernstig teleur.

"Dit doet echt pijn in je hart. Het was na de 1-1 echt één brok ellende. Ik weet niet of dit een signaal van de spelersgroep naar de trainer was, dat zou je aan de spelers moeten vragen."

'Opstappen geen optie'

De Jonge was zelf na de vierde seizoensnederlaag ook niet bepaald goedgemutst.

"De verslagenheid is groot", zei de coach, die inclusief het vorige seizoen al voor de negende keer op rij verloor maar van geen wijken wil weten. "Opstappen is geen optie."

De coach zag Heracles nog wel op 0-1 komen, maar na de gelijkmaker van Excelsior zakte zijn ploeg ver terug. "Daaraan zie je dat er veel druk op de jongens staat", verklaarde De Jonge, die in tegenstelling tot voorzitter Smit wel vond dat zijn ploeg alles had gegeven.

"Ik ben dat niet met hem eens, nee. Het spel was niet goed, maar de jongens hebben wel hard gewerkt. Maar uiteindelijk sta je na vier wedstrijden nog steeds op nul punten. Dat zijn de feiten."

Excelsior verslaat Heracles