SC Cambuur is ook na vier wedstrijden nog zonder nederlaag. De Leeuwarders wonnen zaterdag in eigen huis van ADO Den Haag: 3-2.

De winnende treffer kwam op naam van Lucas Bijker. De verdediger van Cambuur klopte tien minuten voor tijd doelman Martin Hansen. Het schot werd nog wel licht van richting veranderd door Michiel Hemmen.

Cambuur kwam door de zege op acht punten en is terug te vinden op de derde plaats in de eredivisie. ADO staat elfde en moet vrezen dat de ploeg dit weekend nog verder gaat zakken.

De Hagenaars begonnen nog wel goed aan de wedstrijd. Michiel Kramer kreeg binnen tien minuten al twee goede kansen. Met name de tweede mogelijkheid was een levensgrote. Na goed voorbereidend werk van Aaron Meijers raakte Kramer van dichtbij de lat.

Cambuur kwam al snel met een antwoord. Ook Bartholomew Ogbeche trof amper een halve minuut later het houtwerk. De Friezen waren vanaf dat moment wel de betere ploeg. Hansen stopte eerst nog een inzet van Albert Rusnak, maar was in de veertigste minuut kansloos bij de poging van Bakker. Via het lichaam van Wilfried Kanon belandde het leer achter de voormalig sluitpost van Liverpool.

IJzersterk

In de tweede helft kregen de toeschouwers in Leeuwarden aanvankelijk een heel ander ADO te zien. De ploeg van trainer Henk Fraser begon ijzersterk en kwam ook al heel snel langszij. Dion Malone vond Kramer, die handig keeper Leonard Nienhuis omspeelde en de bal simpel in het lege doel schoof.

Cambuur was even van slag en ADO profiteerde daar optimaal van. Dat was te danken aan Xander Houtkoop. De vervanger van de zieke Mike van Duinen controleerde een lange bal van Kanon knap met links en schoot vervolgens met rechts raak.

ADO leek op rozen te zitten, maar gaf de overwinning alsnog uit handen. Aanwinst Timothy Derijck beging in het zestienmetergebied een domme overtreding op Rusnak. Bakker benutte vanaf elf meter het buitenkansje. Cambuur ging vol voor de drie punten en kreeg die uiteindelijk ook met het nodige geluk.