Louis van Gaal heeft zaterdag ook zijn derde competitiewedstrijd als manager van Manchester United niet weten te winnen. Op bezoek bij promovendus Burnley werd er met 0-0 gelijkgespeeld.

United, waar aankoop Angel di Maria zijn debuut maakte, heeft door de puntendeling pas twee punten verzameld na drie wedstrijden in de Premier League. Daarmee bezet het voorlopig de dertiende plek op de ranglijst.

De laatste keer dat United de eerste drie competitieduels niet wist te winnen, was in het seizoen 2007-2008. Destijds werd het uiteindelijk landskampioen en won het de Champions League.

Er was tegen Burnley weinig lijn in het spel van de formatie van Van Gaal, dat zaterdag een akkoord met Ajax bereikte over de transfer van Daley Blind, te ontdekken.

In de eerste helft was Burnley zelfs het dichtst bij een doelpunt. Een vrije trap van David Jones (ex-NEC) belandde op de lat.

United was gevaarlijk via Van Persie, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Tom Heaton.

Na rust was het opnieuw de Nederlander die voor het gevaar zorgde bij de ploeg uit Manchester. Zijn schot werd van de lijn gehaald. 

Handsbal

Na zeventig minuten werd de moegestreden Di Maria naar de kant gehaald voor Anderson. Een paar minuten later wisselde Van Gaal ook Van Persie.

United wist in de slotfase nauwelijks meer gevaar te creëren, hoewel het wel recht had op een strafschop. Maar scheidsrechter Chris Foy zag een handsbal over het hoofd.

Teleurgestelde Van Gaal: 'We vergeten te scoren'