Henk Grol is er zaterdag niet in geslaagd een medaille te veroveren op het WK judo in Tsjeljabinsk. De 29-jarige judoka verloor in de eerste ronde van de herkansingen in de klasse tot 100 kilogram van de Zweed Martin Pacek.

Grol is door de nederlaag uitgeschakeld op het WK.

Hij verloor eerder op de dag van de olympisch kampioen uit Rusland, Tagir Chajboelajev, en blesseerde daarbij zijn knie. Grol werd daar tegen Pacek zichtbaar door gehinderd. 

De Nederlander, die al drie keer tweede werd op de WK, moest genoegen nemen met de zevende plaats in de klasse tot 100 kilogram.

De geboren Veendammer strompelde tegen Pacek over de tatami. Grol kon zich vanwege een blessure aan de rechterknie niet normaal bewegen. Hij liep tegen drie straffen op en kreeg bovendien een waza-ari tegen, waardoor de Zweed om het brons mag gaan judoën.

De geboren Veendammer was het WK nog goed begonnen met overtuigende zeges tegen Bolot Toktogonov uit Kirgizië en Adilchan Kozijbajev uit Kazachstan.

Meyer

Ook Roy Meyer is er niet in geslaagd een medaille te winnen op het WK. De 23-jarige Brabander verloor in de strijd om de derde plaats van de Braziliaan Rafael Silva. Meyer kreeg een straf wegens passief judoën.

Meyer drong op zijn tweede WK verrassend door tot de kwartfinales, door knappe overwinningen op Juhan Mettis uit Estland en de als derde geplaatste Georgiër Adam Okroeasjvili.

In de kwartfinale moest de judoka uit Breda echter zijn meerdere erkennen in David Moura uit Brazilië. In zijn eerste wedstrijd in de herkansing versloeg hij nog wel Joeri Krakovetskii uit Kirgizië, maar in de strijd om het brons was Silva net iets slimmer.

Muggenbeet zit Grol dwars op WK judo