De Kroatische Mirjana Lucic-Baroni heeft vrijdag voor een stunt gezorgd op de US Open door de Roemeense Simona Halep in de derde ronde uit te schakelen. Ze versloeg de als tweede geplaatste speelster met 7-6 (6) 6-2.

Halep stond dit jaar in de finale van Roland Garros, haalde op Wimbledon de halve finales en bij de Australian Open de laatste acht. Lucic-Baroni maakte een einde aan deze fraaie reeks.

De 32-jarige speelster uit Kroatië was eind jaren negentig als tiener een van de veelbelovende speelsters op de WTA Tour. In 1998 won ze aan de zijde van de Zwitserse Martina Hingis het vrouwendubbel bij de Australian Open. Een jaar later drong ze door tot de halve finales van Wimbledon.

Tegen Halep kwam ze in de eerste set nog wel op een 5-2 achterstand. Toch wist ze de wedstrijd nog om te keren. Ze sleepte er een tiebreak uit. Na haar winst in de verlenging maakte Lucic-Baroni het in de tweede set overtuigend af.

Kerber

Ook Angelique Kerber liet zich verrassen op Flushing Meadows. De 17-jarige Zwitserse Belinda Bencic won met 6-1 en 7-5 van de nummer zes van de plaatsingslijst.

De Duitse haalde in 2011 nog de halve finales in New York. Bencic staat echter al lange tijd bekend als een van de grootste talenten op het circuit. Ze was in 2013 succesvol bij de junioren en wordt gezien als opvolger van Martina Hingis, haar landgenote die ook op jonge leeftijd furore maakte.

Bencic debuteert dit jaar op het hoogste niveau. Op Wimbledon haalde ze al de derde ronde, maar ze overtrof zichzelf bij de US Open.

Errani - Williams

Venus Williams is in de derde ronde uitgeschakeld na een spectaculaire partij tegen Sara Errani.

De Amerikaanse tweevoudig winnares (2000, 2001) van de Grand Slam in New York trok de eerste set nog overtuigend naar zich toe, won de tweede kansloos en moest zich uiteindelijk gewonnen geven na een tiebreak.

Haar Italiaanse opponente, als dertiende geplaatst, won uiteindelijk met 0-6, 6-0, 7-6 (5).

Jankovic

Jelena Jankovic drong met speels gemak door tot de vierde ronde. De Servische nummer negen van de plaatsingslijst gunde haar Zweedse opponente Johanna Larsson slechts één game: 6-1, 6-0.

Jankovic had nog geen uur nodig tegen de nummer 96 van de wereldranglijst.

Bij de laatste zestien stuit de finaliste van 2008 op de winnares van de partij tussen Angelique Kerber (6) en Belinda Bencic.

Lucie Safarova versloeg Alize Cornet met 6-3, 6-7 (3), 6-4. Shuai Peng verzekerde zich ook van een plek in de vierde ronde. De Chinese stuurde in twee sets de Italiaanse Roberta Vinci naar huis: 6-4, 6-3.

Bekijk alle uitslagen en het programma van de US Open