Go Ahead Eagles heeft vrijdag de eerste overwinning van het seizoen in de eredivisie geboekt. De club uit Deventer was in de eigen Adelaarshorst met 1-0 te sterk voor Willem II.

Bart Vriends was in de 63e minuut uit een hoekschop verantwoordelijk voor de enige treffer. De doelpuntenmaker kreeg vijf minuten na zijn goal de rode kaart van arbiter Reinold Wiedemeijer.

Tien minuten eerder had Jonas Heymans van Willem II zijn tweede gele kaart al gehad. De Belgische verdediger liep de doorgebroken Jules Reimerink op de hakken en moest van het veld. Amper tien minuten later buitte Go Ahead Eagles de overtalsituatie uit.

Verdediger Vriends kopte de bal uit een hoekschop van Jop van der Linden via de vingertoppen van de grabbelende keeper Kostas Lamprou in het Tilburgse doel: 1-0.

Voor even was Vriends daarmee de gevierde man in de Adelaarshorst, maar de verdediger dupeerde zijn ploeg enkele minuten later door na een afgeslagen hoekschop een klap uit te delen aan aanvoerder Jordens Peters van Willem II. Op advies van zijn vierde man besloot scheidsrechter Reinold Wiedemeijer om de doelpuntenmaker met rood van het veld te sturen, waardoor beide ploegen numeriek weer in evenwicht waren.

Aan de stand op het scorebord veranderde echter niets meer, al raakten Stijn Wuytens en Terell Ondaan namens Willem II beiden nog het aluminium.

Gelijkopgaand

Tot aan de rode kaart voor Heymans was het een gelijkopgaande wedstrijd in Deventer. Beide ploegen traden met één wijziging aan ten opzichte van vorige week. Bij Go Ahead Eagles raakte Lesly de Sa in de warming-up geblesseerd, waardoor Reimerink in de basis startte.

Charlton Vicento nam bij Willem II de plaats over van Bruno Andrade, die in de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ (3-0) een kuitblessure had opgelopen. Het begin was veelbelovend in de de sfeervolle Adelaarshorst, waar beide clubs in het eerste kwartier de paal raakten.

Ondaan schoot de bal na een fraaie solo in de twaalfde minuut op de binnenkant van de paal, enkele minuten later deed Deniz Türüç dat aan de andere kant namens de thuisclub.

Na die spetterende openingsfase zakte het spelniveau in de loop van de eerste helft terug. Go Ahead sloeg kort na rust toe, toen Willem II even was ontregeld door de rode kaart voor Heymans. Na twee ongelukkige nederlagen een een gelijkspel boekte de ploeg van Booy zo eindelijk de eerste zege van het seizoen.

Bekijk de stand in de eredivisie