MADRID - Valencia heeft zondag zijn koppositie in de Spaanse Primera Division met succes verdedigd. De ploeg won dankzij een eigen doelpunt van Duscher met 1-0 van Deportivo la Coruna, nummer drie op de ranglijst. Deportivo haakte daardoor af voor de strijd om de titel.

Nummer twee, Real Madrid, maakte geen misstap. De Koninklijke was zaterdag in eigen stadion met 4-1 te sterk voor Tenerife. Roberto Carlos opende in de 15e minuut de score. Tenerife kwam daarna op gelijke hoogte via een treffer van Venta. De Portugese sterspeler Figo maakte nog voor rust 2-1. In de tweede helft trof Guti twee keer het doel voor Real. Madrid heeft, met nog drie wedstrijden te gaan, slechts een punt achterstand op Valencia.

Barcelona

Barcelona liet weer een steek laten vallen. Door de 2-1 nederlaag zaterdag bij Celta de Vigo nemen de Catalanen de vijfde plaats in op de ranglijst. Die positie is op dit moment niet voldoende voor plaatsing in de Champions League van volgend seizoen.

In die belangrijkste Europese competitie doet Barcelona dit seizoen nog volop mee voor de hoofdprijs. De club staat dinsdag in de halve finale tegenover Real Madrid.

Celta de Vigo kwam op een 2-0 voorsprong tegen Barcelona door doelpunten van Mostovoi en Lopez. Rivaldo maakte een minuut voor tijd 2-1. De Braziliaan tikte een voorzet van Overmars in. Rivaldo verliet hinkend het veld. Puyol viel al eerder geblesseerd uit en kan waarschijnlijk dinsdag niet meedoen tegen Real Madrid. De Nederlandse inbreng bij Barcelona was zaterdag matig. Geen enkele Nederlandse speler stond in de basis. Reiziger en Overmars vielen in.