Nico Rosberg heeft zich tijdens een teambespreking verontschuldigd voor de botsing met Lewis Hamilton in de Grand Prix van België. 

Ook is er een disciplinaire maatregel genomen tegen de Duitser, maar er is niet bekend gemaakt wat deze inhoudt. Dat meldt Mercedes vrijdag op de eigen website.

Daarnaast bepaalde de renstal van Hamilton en Rosberg dat de twee kemphanen tijdens hun strijd om het kampioenschap in de Formule 1 niet gehinderd zullen worden door teamorders.

"We blijven onze richtlijn van hard, maar fair racen trouw. Dit is de juiste manier om wereldkampioenschappen te winnen. Het is goed voor het team, de fans en de Formule 1", zo luidt de verklaring van het team.

"Lewis en Nico begrijpen de stelregel van het team dat de wagens elkaar op de baan niet mogen raken en het is duidelijk dat een volgend incident niet zal worden getolereerd."

Rosberg

"Ik had eerder al laten weten dat ik spijt heb van het incident'', zei Rosberg na de bijeenkomst in de fabriek in Brackley. "Maar ik wil nu nog een stap verder gaan door te zeggen dat het een inschattingsfout van mijn kant was.''

Volgens Rosberg is het regel één dat je niet met je teamgenoot botst. "Ik heb Lewis en het team excuses aangeboden voor mijn beoordelingsfout. Ik wil ook sorry zeggen tegen de fans.''

Rosberg belooft een eerlijke strijd om de titel. "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en een eerlijk gevecht afleveren. Ik kijk uit naar de volgende race en hoop dat onze strijd tot het laatste moment zal duren.''

Hamilton

Hamilton plaatste op zijn eigen website een statement waarin hij aangeeft dat het niet juist is om met de beschuldigende vinger te wijzen.

"We gaan de fans een mooi gevecht laten zien. Het wordt lastig om het kampioenschap te gaan winnen, maar er zijn coureurs geweest die van een grotere achterstand terugkwamen."

"We hebben het sterkste team. Een team dat keihard heeft gewerkt om de beste auto te bouwen. Ik beloof dat ik er alles aan ga doen om te winnen voor mijn team, voor mijn familie en voor mijn fans. Dat moeten we nooit vergeten en we moeten hen de resultaten geven die ze verdienen."

Voorsprong

Hamilton en Rosberg kwamen zondag al vroeg in de race op het circuit van Spa-Francorchamps in aanraking met elkaar bij een inhaalpoging van de laatste. Hamilton viel hierdoor buiten de punten, terwijl zijn ploeggenoot nog tweede werd.

Volgens de Brit gaf Rosberg na de race toe dat hij de wereldkampioen van 2008 'feitelijk met opzet' had willen raken, al noemde Mercedes-teambaas Toto Wolff dat een dag later 'nonsens'.

Rosberg staat op dit moment eerste in het kampioenschap en heeft een voorsprong van 29 punten op Hamilton. De volgende Grand Prix is volgende week in Italië