Jordy Clasie verlengt zijn contract bij Feyenoord tot medio 2018. Zijn huidige verbintenis liep tot de zomer van 2016.

"De club spreekt met deze verbintenis veel vertrouwen in mij uit, terwijl ik veel vertrouwen heb in de toekomst van de club", aldus de aanvoerder op de clubwebsite.

"Dat baseer ik zowel op de gesprekken met de club als op wat ik dagelijks op het veld zie. Ik heb het gevoel dat dit team echt kan gaan groeien en daar wil ik graag deel van uitmaken."

"Er was interesse van diverse clubs, maar het kwam niet rond. Feyenoord kwam met een goed voorstel en toen zijn we gaan praten.''

Titel

De 23-jarige middenvelder sprak donderdag na afloop van de gewonnen wedstrijd met Zorja Loehansk in de Europa League uit dat hij dit seizoen met Feyenoord voor het kampioenschap wil gaan.

"De insteek is dat we voor de titel gaan spelen. De laatste jaren hebben we het heel goed gedaan met twee keer een tweede plaats en één keer een derde plek. Dat smaakt naar meer."

Van Geel

Ook technisch directeur Martin van Geel is verheugd met de contractverlenging van zijn aanvoerder. "Dit is fantastisch nieuws voor de hele club. Jordy is een kind van Feyenoord. Wij zijn ontzettend blij dat hij de komende jaren in De Kuip speelt, dat is voor Feyenoord een heel belangrijk signaal richting de toekomst."

Clasie is bezig aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van Feyenoord.

Nadat hij in het seizoen 2010-2011 werd verhuurd aan Excelsior, ontwikkelde de international zich vanaf het seizoen 2011-2012 tot vaste waarde op het middenveld van de Rotterdammers.

Afgelopen zomer maakte Clasie deel uit van de Oranje-selectie die als derde eindigde op het WK.