Kim Polling is vrijdagmiddag bij de WK judo niet op het podium geëindigd. Ook Guillaume Elmont greep in Tsjeljabinsk naast een medaille.

Polling verloor de strijd om het brons in de categorie tot 70 kilogram van de Poolse Katarzyna Klys. De Nederlandse werd vorig jaar nog derde op de WK in Rio de Janeiro.

De Rotterdamse judode niet zo dominant als ze de rest van het seizoen deed. Met nog anderhalve minuut scoorde ze wel een yuko, maar niet veel later zette Klys een waza-ari op het bord, die uiteindelijk beslissend was.

De 23-jarige Europees kampioene gold vooraf als aanvoerster van de wereldranglijst als een van de grote favorieten voor het goud, maar ze verloor in de halve finale  van de Colombiaanse titelverdedigster Yuri Alvear.

Eerder in het toernooi won Polling van Naranjargal Tsend Ayush uit Mongolië, van de Tunesische Houda Miled en van Gulnoza Matniyazova uit Oezbekistan.

Elmont

Guillaume Elmont hield ook geen medaille over aan het toernooi in Rusland. De 33-jarige Nederlander verloor in zijn eerste partij van de herkansingen in de categorie tot 90 kilogram van Kirill Denisov uit Rusland en eindigde als zevende.

Elmont scoorde eerst een waza-ari maar verloor uiteindelijk op ippon.

De wereldkampioen van 2005 in de klasse tot 81 kilogram was eerder op de dag in de kwartfinales niet opgewassen tegen de Griek Ilias Iliadis, tweevoudig wereldkampioen en de olympisch kampioen van 2004.

In dezelfde categorie kwam Noël van 't End niet verder dan de derde ronde.

Bij de vrouwen strandde Guusje Steenhuis in de categorie tot 78 kilogram in de tweede ronde.

Verdrietige Polling: 'Ik heb van mezelf verloren'