Nicolai Boilesen kan zondag waarschijnlijk aantreden tegen FC Groningen. De linksback van Ajax moest zich afgelopen zondag tegen PSV laten vervangen met liesklachten.

"Maar ik reken erop dat hij er weer bij is'', aldus trainer Frank de Boer.

Boilesen was tegen PSV twee keer te langzaam voor Luciano Narsingh. Dat kostte Ajax twee doelpunten in een duel dat met 3-1 verloren ging.

De Boer nam het de Deen kwalijk dat hij te laat melding had gemaakt van zijn liesklachten. Hij vond ook dat Boilesen en rechtsback Ricardo van Rhijn te veel met hun krachten smeten.

De Boer verwacht een lastig middagje voor Ajax in Groningen. ''Ze zijn goed aan het seizoen begonnen en ik begreep dat ze afgelopen week vrij onverdiend van ADO Den Haag hebben verloren."

Voor de geblesseerde Viktor Fischer komt het duel met FC Groningen nog veel te vroeg.

Vitesse

Trainer Peter Bosz van Vitesse kan zondag tijdens de uitduel van zijn ploeg met PSV nog geen beroep doen op Wallace. De van Chelsea gehuurde vleugelverdediger heeft nog te veel last van een blessure aan een bovenbeen.

Vitesse haalde slechts één punt uit de eerste drie competitiewedstrijden. "Maar we hadden drie keer moeten winnen'', zegt Bosz. "We creëren kansen maar maken ze niet af.''

Bosz beslist zaterdag of hij Abiola Dauda opneemt in zijn selectie. De Nigeriaanse centrumspits is fit en trainde de hele week met de selectie mee. "Ik zie dat hij scherper wordt en hij heeft geen last meer van zijn knie. Morgen na de training nemen we een beslissing over hem.''

Voor Renato Ibarra komt het duel in Eindhoven nog te vroeg. "Hij heeft nog even tijd nodig'', vind Bosz. "Hij is na het WK vier weken later dan de andere spelers aan het nieuwe seizoen begonnen.''

Hoe ziet het programma van de 4e speelronde eruit?