Xabi Alonso is definitief speler van Bayern München. De Spanjaard komt over van Real Madrid en tekent in Beieren voor twee seizoenen.

Beide clubs bevestigen de transfer vrijdagochtend.

Xabi Alonso had donderdag persoonlijk al een principeakkoord bereikt met Bayern, waar hij ook al een medische keuring onderging. De 32-jarige Spanjaard, wiens contract in Madrid nog doorliep tot medio 2016, zou zo'n 10 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

"Ik ben trots dat ik op mijn leeftijd nog de kans krijg om voor deze grote club te spelen. Dat maakt me heel erg gelukkig'', aldus Alonso. "Ik heb van veel spelers gehoord dat Bayern als het ware één grote familie is, maar dat er wel een topsportcultuur heerst. Daar kan ik nu deel van uitmaken. Dat is geweldig.''

Blessures

De twee Europese topclubs hebben zo deze zomer praktisch middenvelders geruild. Eerder maakte Toni Kroos namelijk voor 25 miljoen euro de overstap van München naar Madrid.

De 'Rekordmeister' besloot dat het na de zware blessure van Javi Martinez en de kwetsuren van Thiago Alcantara en Bastian Schweinsteiger nog een nieuwe speler nodig had voor de middenlinie.

Xabi Alonso stapte in de zomer van 2009 over van Liverpool naar Real Madrid. Bij de 'Koninklijke' speelde de 113-voudig international, die woensdag een punt achter zijn interlandloopbaan zette, 236 wedstrijden in vijf jaar.