Andy Murray heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van de US Open.

De winnaar van 2012 hoefde daarvoor niet diep te gaan tegen de Duitser Matthias Bachinger: 6-3, 6-3 en 6-4.

Murray domineerde bijna elke rally en werd ook vaak geholpen door een onnodige fout van de qualifier. In de eerste ronde rekende de Schot nog zeer moeizaam af met Robin Haase, mede doordat hij werd geveld door krampaanvallen. 

"Ik voelde me vandaag goed, net zoals ik me dinsdag en woensdag goed voelde tijdens de training", meldde Murray. "De wind maakte het vandaag wel lastig, maar daar had hij ook last van."

In de derde ronde neemt de als achtste geplaatste Schot het op tegen Andrei Koeznetsov, die in vijf sets afrekende met Fernando Verdasco.

Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga, Milos Raonic en John Isner stelden eveneens een ticket voor de derde ronde veilig.

De als vijfde geplaatste Raonic schakelde de Duitser Peter Gojowczyk uit met 7-6 (4), 5-7, 6-4 en 7-6 (3), de als negende ingeschaalde Tsonga versloeg de Kazak Aleksandr Nedovjesov met 6-3, 6-4 en 6-4 en de als dertiende geplaatste Isner toonde zich te sterk voor de Duitser Jan-Lennard Struff: 7-6 (5), 6-4 en 6-2.

Vrouwen

In het vrouwentoernooi kwalificeerde Victoria Azarenka zich voor de laatste 32.

De speelster uit Wit-Rusland, die de afgelopen maanden met veel  blessureleed kampte, hoefde slechts vijf games af te staan aan de Amerikaanse Christina McHale: 6-3 en 6-2.

Eugenie Bouchard, de Canadese nummer zeven van de plaatsingslijst, herstelde zich van een inzinking in haar partij tegen Sorana Cirstea: 6-2, 6-7 (4) en 6-4.

Bekijk het programma en de uitslagen op de US Open