Dafne Schippers is donderdag op de 100 meter bij de Diamond League in Zürich als vierde geëindigd.

De tweevoudig Europees sprintkampioene haalde in een internationaal topveld bij de Weltklasse het beste uit zichzelf in een tijd van 11,10. Dat was geen persoonlijk record.

De Utrechtse had een matige start, die ze op de laatste meters redelijk goedmaakte, maar ze moest wel drie atletes voor zich dulden.

De Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown won in 11,04. De Ivoriaanse Murielle Ahouré werd tweede in dezelfde tijd. De Nigeriaanse Blessing Okagabare liep naar de derde plaats in 11,06.

Toekomst

Schippers liet eerder op de avond weten geen overhaaste beslissing te nemen over haar toekomst. De Europees kampioene op 100 en 200 meter wil volgend jaar mei meedoen aan de zevenkamp in Götzis.

''Daarna zullen we verder zien'', zei ze. Schippers groeide eerder deze maand bij de EK in de Zwitserse stad uit tot de sprintkoninigin. Menigeen wilde weten of ze de meerkamp nu inruilt voor de sprintnummers, onderdelen in de atletiek die meer aandacht trekken van sponsors en het publiek.

''Na dit seizoen ga ik met mijn coach om de tafel. Ik heb nog geen besluit genomen. Ik wil volgend jaar wel de zevenkamp doen in Götzis.''

Verstegen

Sanne Verstegen behaalde in Zürich een fraaie overwinning op de 800 meter bij de Weltklasse, het voorlaatste atletiekgala uit de Diamond League. Verstegen zegevierde in een tijd van 2.01,15, iets boven haar persoonlijk record.

Nadine Visser was de beste op de 100 meter horden. De talentvolle meerkampster won in 13,11. Churandy Martina finishte als vijfde op de 200 meter. Hij noteerde met 20,25 wel zijn beste tijd van het seizoen.

Op de 100 meter was de atleet van Curaçao verwezen naar de B-finale. Hij werd tweede in 10,18.