Novak Djokovic is donderdag eenvoudig doorgedrongen tot de derde ronde van de US Open.

De Servische aanvoerder van de wereldranglijst liet op het Grand Slam-toernooi in New York de Fransman Paul-Henri Mathieu kansloos.

Na krap anderhalf uur waren de setstanden 6-1, 6-3 en 6-0 voor Djokovic, die in de volgende ronde de Amerikaan Sam Querrey treft.

De winnaar van 2011 had eigenlijk meer tegenstand van de wind dan van Mathieu. "Gezien de omstandigheden denk ik dat ik erg goed heb gespeeld'', aldus Djokovic. "Mentaal had ik het prima voor elkaar en ik ben niet gefrustreerd geraakt over de wind, die ons beiden duidelijk parten speelde.''

Voor de Serviër betekende de zege op Mathieu de tweede op rij zonder setverlies. "Ik heb het gevoel dat ik snel in mijn ritme zit. Daar heb ik geen lange partijen voor nodig. Ik sta gewoon goed te spelen, in de partij tegen Mathieu misschien nog wel beter dan in de eerste ronde.''

Williams

Ook Serena Williams dendert vooralsnog door in de US Open. Williams gunde haar landgenote Vania King welgeteld één game: 6-1 en 6-0.

Ana Ivanovic overleefde de tweede ronde niet. De als achtste geplaatste Servische onderuit tegen de Tsjechische Karolina Pliskova: 7-5 en 6-4.

Ivanovic, voormalig nummer één van de wereld, stapelde fout op fout tegen Pliskova, die net buiten de top veertig staat op de wereldranglijst.

De als derde geplaatste Petra Kvitova had in New York niet al te veel moeite met haar landgenote Petra Cetkovska. De winnares van Wimbledon was klaar in twee sets: 6-4 en 6-2.