De favorieten in de Ronde van Spanje beseffen dat ze donderdag voor het eerst hun status kunnen waarmaken. De zesde etappe finisht in La Zubia, na een steile klim van 4,6 kilometer.

"Dit wordt de eerste echte test in de Vuelta", zegt Chris Froome in gesprek met Cyclingnews.

"Ik heb natuurlijk een tijdje niet gekoerst in wedstrijdverband, ik ben benieuwd hoe de benen straks voelen. In elk geval voel ik me goed, hoewel ik nog niet op mijn best ben."

Froome, die afgelopen maand al na enkele etappes moest opgeven in de Ronde van Frankrijk na enkele valpartijen, denkt dat Joaquim Rodriguez en Nairo Quintana de beste papieren hebben.

"Rodriguez is in topvorm, dat heb ik de afgelopen dagen al gezien. Net als Quintana zal hij strijden om de ritzege. Alberto Contador en ik zitten in hetzelfde schuitje. Wij komen terug van een blessure en komen daardoor misschien tekort."

Quintana

Quintana vreest juist dat de eerste aankomst bergop iets te vroeg voor hem komt. De 24-jarige Colombiaan keerde pas deze maand terug in competitie na zijn Giro-winst.

"Ik ben misschien nog niet goed genoeg om er echt vol voor te gaan. Hopelijk zakt de temperatuur een beetje, deze hitte is slopend."

Quintana is de nummer twee in het klassement en lijkt de aangewezen persoon om de rode leiderstrui over te nemen van Michael Matthews, die zeer waarschijnlijk zal moeten lossen op de zware slotklim.

Contador

Tweevoudig Vuelta-winnaar Contador is vooral benieuwd waar hij staat, zes weken nadat hij moest opgeven in de Tour de France na een scheenbeenbreuk.

"Ik weet zeker dat sommige renners explosiever zullen zijn. Hopelijk rijd ik een goede beklimming, zonder al te veel tijd te verliezen. Afhankelijk van hoe het gaat, bepalen we de tactiek voor de rest van de Vuelta."

'Klassementsrenners moeten in Vuelta met de billen bloot'Bekijk alle klassementen