Jan Siemerink keek woensdag niet met een goed gevoel terug op de Nederlandse prestaties bij de US Open.

De technisch directeur van de KNLTB zag deze week zowel Robin Haase, Igor Sijsling als Kiki Bertens onderuit gaan in de openingsronde in New York.

Sijsling werd dinsdag in zijn partij tegen Victor Estrella Burgos geveld door de hitte.

''Er leek niet zo veel aan de hand bij Igor. Hij stond 6-2 en 4-1 voor. Als hij zo door was blijven gaan had hij zeker gewonnen, maar hij kreeg opeens zo'n dreun van de zon dat hij niks meer kon.''

Siemerink vindt dat Sijsling moet gaan werken aan zijn hitteprobleem. ''Hij moet daar meer aan gaan doen, zeker omdat hij er in Australië ook al last van had. Het mag niet zo zijn dat hij volgend jaar weer op deze manier verliest."

"Igor moet wel zorgen dat hij met een pet op begint aan de wedstrijd. Dat deed hij nu niet. Dat hoort gewoon bij een professionele voorbereiding. Je moet er alles aan doen om die zon uit te schakelen. Als je geen pet op hebt, staat die zon vol op je knar te branden", vervolgt de oud-proftennisser.

''Het is voor hem zelf heel pijnlijk. Hij verliest het van de zon en niet van zijn tegenstander. Dat is niet prettig. Zijn coach moet dit met hem gaan oppakken."

Bertens

Kiki Bertens moest maandag opgeven vanwege een maagvirus tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky. Thiemo de Bakker overkwam hetzelfde in het kwalificatietoernooi.

''Kun je dan stellen dat ze niet professioneel met hun vak bezig zijn? Ik weet niet wat ze een dag van tevoren eten. Ik mag er toch van uit gaan dat ze er alles voor doen om die wedstrijden te winnen. Ze krijgen hier allemaal een dreun, daar moeten ze iets mee gaan doen. Het gaat om de vervolgstap", stelt de technisch directeur.

Haase

Haase liet maandag volgens Siemerink een uitgelezen kans liggen om Andy Murray te verslaan.

''Dat Haase uiteindelijk verloor lag niet aan zijn tennis. Hij stond zowel in de tweede, derde als vierde set voor, maar verzuimde het af te maken. Toen Murray last kreeg van kramp liet Haase het op een aantal cruciale punten liggen."

Sijsling wordt moedeloos van problemen met hitte | Opnieuw mager Grand Slam-jaar voor Nederland