AZ heeft woensdag Robert Mühren overgenomen van FC Volendam. De Alkmaarders hebben de aanvaller tot medio 2017 vastgelegd.

De 25-jarige Mühren is topscorer van de Jupiler League met zes doelpunten. Hij maakte in totaal 50 treffers voor Volendam in 105 wedstrijden.

Mühren moet bij AZ de absentie van de geblesseerde Aron Johansson opvangen. De IJslander staat nog ruim een maand aan de kant vanwege een liesblessure.

Mühren is 'trots' op zijn overstap naar AZ. ''Als topscorer van de Jupiler League hoop je dat er belangstelling komt, maar dat bleef een tijd uit. Toen AZ zich meldde waren we er snel uit. Ik ben erg gemotiveerd en ga vechten voor mijn plek. Hopelijk kan ik zaterdag al debuteren tegen FC Dordrecht, de club waar ik in 2011 ook al mijn profdebuut tegen maakte", zegt hij op de clubsite.

"Het zal wennen worden om op een niveau hoger te gaan acteren", gaat de Volendammer verder. "Maar ik denk dat mijn speltype heel goed past in de eredivisie. Ik ben technisch sterk en goed in het positiespel. In de Jupiler League wordt er toch vooral vechtvoetbal gespeeld. Hopelijk kan ik het voorbeeld van Klaas-Jan Huntelaar, Nacer Chadli en Dries Mertens volgen.''

Stappen

Directeur Voetbalzaken van AZ, Earnest Stewart, is blij met het aantrekken van de spits. “Met Robert Mühren hebben we een zeer doelgerichte aanvaller aangetrokken. Wat opvalt is zijn zakelijke manier van afronden. Van Robert hoeft het niet fraai, als de bal maar tussen de palen gaat.''

''We denken dat hij dit seizoen nog meer stappen in zijn ontwikkeling gaat maken. Hopelijk trekt hij in de Eredivisie de lijn door die hij in de Jupiler League heeft ingezet. Dan gaat AZ nog een hoop plezier aan hem beleven.” 

Bekijk alle transfers in de eredivisie | Volg het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult