Max Caldas krijgt als nieuwe bondscoach bij de hockeyers assistentie van clubcoaches Alexander Cox en Russell Garcia.

Cox was al eerder assistent van Caldas bij de vrouwen. Samen wonnen zij onder meer de wereldtitel en olympisch goud. Hij combineert zijn werk bij Oranje met zijn huidige functie van trainer/coach bij de mannen van Kampong.

De Brit Garcia, die als speler meedeed aan drie Olympische Spelen en goud won in 1988, blijft behalve assistent van Caldas ook trainer/coach van Bloemendaal.

De nieuwe bondscoach maakte woensdag de trainingsgroep bekend voor de Champions Trophy 2014, die van 6 tot 13 december wordt gehouden in Bhubaneswar in India. De trainingsgroep bestaat uit 30 spelers en drie keepers.

Opvallende namen zijn Erik Bouwens (die eerder bedankte voor Oranje) en nieuwkomers Martijn Havenga, Niek van der Schoot en Mirco Pruyser. Alle overgebleven WK-gangers zijn door Caldas geselecteerd.

Marcel Balkestein (Oranje Zwart), Wouter Jolie (Bloemendaal) en Klaas Vermeulen (Amsterdam) hebben bedankt voor het Nederlands elftal. Jolie wil het iets rustiger aan doen. Verder is de groep vooral aangevuld met spelers die afvielen in de aanloop naar het WK, en voormalige spelers van Jong Oranje.