Trainer Fred Rutten van Feyenoord kan voor de Europese return donderdag in De Kuip tegen Zorja Loehansk nog niet beschikken over de Turkse aanwinst Colin Kazim-Richards. 

De 28-jarige aanvaller zit nog een schorsing uit het verleden uit. Volgens Rutten is de nieuwkomer, die nog niet voor de Rotterdammers in actie kwam door een trainingsachterstand, fysiek wel op de goede weg.

De schorsing van Kazim-Richards dateert van 15 maart 2012. Hij kreeg toen na afloop van de Europa League-wedstrijd tussen zijn toenmalige club Olympiakos Piraeus en Metalist Charkov een rode kaart, die hem een schorsing van drie duels opleverde. Kazim-Richards heeft inmiddels één wedstrijd uitgezeten, waardoor hij de komende twee Europese duels van Feyenoord nog niet inzetbaar is.

Voor de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Oekraïne is ook vleugelspits Jean-Paul Boëtius geschorst. Khalid Boulahrouz en Rodny Lopes Cabral zijn nog geblesseerd.

Het eerste duel vorige week in Kiev eindigde in 1-1.

Druk

Rutten wil Feyenoord voor de eerste keer in 6 jaar naar de groepsfase van de Europa League leiden. Volgens de coach, die met zijn nieuwe ploeg matig aan het seizoen is begonnen, is er geen sprake van een extra spanningsveld in en rond De Kuip. 

''De normale druk die hoort bij een club als Feyenoord, is niet groter dan anders. In mijn beleving is het zo dat we de groepsfase gaan halen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de klus klaren'', liet Rutten woensdag weten.

Volgens de oefenmeester heeft zijn ploeg zondag lessen getrokken uit de voorgaande thuisnederlaag tegen FC Utrecht (1-2). ''Een daarvan is dat we taakbewuster moeten blijven spelen op het moment dat we in een vermoeidheidsfase belanden, zoals zondag na een uitstekend eerste uur het geval was. Terug naar de basis en zuiniger omgaan met de energie is dan het devies.''

Rutten verwacht niet dat Zorja tactisch anders zal gaan spelen dan in Kiev. ''Ze wachten op een fout van onze kant, om er vervolgens als een speer uit te komen. Daar moeten wij voor waken.''

Feyenoord ontbindt contract overbodige Goossens