Timothy Derijck keert terug naar ADO Den Haag. De centrale verdediger tekent een contract voor twee seizoenen bij de club waarvoor hij tussen 2009 en 2011 ook speelde.

De Belg komt over van PSV, waar hij op het tweede plan was beland. "Ik ben enorm verheugd met het feit dat ik terugkeer bij ADO Den Haag", zegt de 27-jarige Derijck op de site van zijn management SportPromotion.

"Bij deze club ken ik veel mensen en heb ik, tot nu toe, de mooiste periode uit mijn voetballoopbaan meegemaakt", aldus de Belg die destijds Europees voetbal afdwong met de Hagenaars.

Derijck werd in het afgelopen eredivisieseizoen door PSV verhuurd aan FC Utrecht. "Ondanks dat ik in het eerste seizoen nog heel wat wedstrijden gespeeld heb, is de stap naar PSV nooit geworden wat ik er van verwacht had. Bij een topclub als PSV gelden toch andere wetten."

De voormalig speler van onder meer Feyenoord en NAC Breda hoefde niet lang na te denken toen hij werd benaderd door ADO. "Toen ik een aantal weken geleden hoorde dat trainer Henk Fraser me er graag bij zou hebben, heb ik geen seconde getwijfeld."

"ADO past bij me en ik pas bij ADO. Ik zie er naar uit om mijn wedstrijden weer te gaan spelen voor het fanatieke ADO-publiek, want ook dat publiek heb ik de afgelopen jaren enorm gemist."

Bekijk alle transfers in de eredivisieVolg het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult