Louis van Gaal vraagt de fans van Manchester United om geduld nadat zijn team dinsdagavond met 4-0 verloor van derdedivisionist MK Dons in de League Cup.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik kan deze nederlaag analyseren", vertelde de 63-jarige Nederlander na afloop.

"Ik ben niet geschokt, want ik weet wat er kan gebeuren. Ik denk dat MK Dons heel sterk speelde. Ze waren heel fel en hadden ook een beetje geluk. We gaven de wedstrijd weg door individuele fouten."

"Vergeet ook niet dat we momenteel een heel jong team hebben, negen spelers zijn geblesseerd." 

Van Gaal wacht na drie officiële wedstrijden als United-manager nog steeds op zijn eerste overwinning. Tegen MK Dons koos hij voor een B-team; sterkhouders als Robin van Persie en Wayne Rooney kwamen niet in actie.

"Het is lastig voor de fans om na nederlagen tegen Swansea City en MK Dons en een gelijkspel tegen Sunderland nog steeds te geloven in de filosofie van Van Gaal", zei de oud-bondscoach van Oranje.

"Maar dat moeten ze wel doen, want ik ben hier om een nieuw team te bouwen en dat doe je niet in een maand, misschien zelfs niet in een jaar."

Di Maria

De uitschakeling in de League Cup overschaduwt de komst van Angel Di Maria. De Argentijn werd eerder op dinsdag definitief overgenomen van Real Madrid.

"Of we nu van systeem veranderen? De tijd zal het leren", aldus Van Gaal. "Daar moet eerst op worden getraind. Ik heb Di Maria gekocht omdat hij van de buitenkant naar binnen kan trekken. Dat is heel handig voor een trainer. Angel is ook een echte teamspeler."

Mogelijk maakt Di Maria zaterdag al zijn debuut voor United, dat het dan in de Premier League opneemt tegen Burnley.

Engelse media fileren United: 'Zelfs Moyes haalde halve finale'