Everton heeft zich dinsdag versterkt met Samuel Eto'o. De 33-jarige Kameroener tekende een contract voor twee seizoenen in Liverpool.

De viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar doorstond dinsdag een medische keuring. Na Chelsea, waar hij afgelopen jaargang speelde, is Everton de tweede Premier League-club voor de spits.

Sinds zijn vertrek bij 'The Blues', keek Eto'o nadrukkelijk om zich heen. Ajax dacht een goede kans te maken om de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Internazionale aan zich te binden, maar trok een aanbieding in toen er geen antwoord meer kwam.

Vrij snel daarna bleken Everton en Eto'o in verregaande onderhandelingen te zijn. Evertons stadsgenoot Liverpool zou ook in de race zijn geweest om de 118-voudig international vast te leggen.

Eerder op dinsdag werd bekend dat de aanvaller op last van het Ministerie van Sport de aanvoerdersband van de nationale ploeg werd ontnomen. Eto'o was ook al buiten de selectie voor twee kwalificatieduels voor de Afrika Cup gelaten.