Igor Sijsling is er niet in geslaagd de tweede ronde van de US Open te bereiken. De Nederlander ging dinsdag in vier sets ten onder tegen Victor Estrella-Burgos: 2-6, 6-4, 6-3, 6-2.

De nummer 72 van de wereld moest zich op court 6 in New York na bijna twee uur gewonnen geven tegen zijn opponent uit de Dominicaanse Republiek.

De 33-jarige Estrella Burgos, die acht plaatsen lager geklasseerd staat op de ATP-ranglijst dan Sijsling, debuteerde op Flushing Meadows.

Met Sijsling verdween al op de tweede dag van het toernooi de laatste van drie Nederlanders uit het enkelspel. Robin Haase, verloren van Andy Murray, en Kiki Bertens, opgegeven door ziekte, werden maandag al uitgeschakeld.

Inzinking

Sijsling begon nog zo goed aan de partij op baan 6, waar veel Dominicaanse supporters zich hadden verzameld. Hij nam al rap afstand van Estrella-Burgos en trok de set overtuigend naar zich toe.

Ook in het tweede bedrijf had Estrella-Burgos aanvankelijk weinig in te brengen tegen Sijsling, die met 4-1 voor stond. De Amsterdammer kende echter een enorme inzinking en verloor vijf games op rij.

Die tegenslag kwam Sijsling, die duidelijk last had van de hitte in New York, niet meer te boven. Estrella-Burgos schreef binnen een halfuur de derde set op zijn naam en had vervolgens slechts 24 minuten nodig om Sijsling naar huis te sturen.

De Nederlander reikte dit jaar geen enkele keer tot de tweede ronde van een Grand Slam. Het beste resultaat van Sijsling op de US Open was de tweede ronde in 2012, toen hij sneuvelde tegen de latere halve finalist David Ferrer.

Bekijk het programma en alle uitslagen van de US Open

Sijsling wordt moedeloos van problemen met hitte | Coach Sijsling: 'Hij heeft tijd nodig na zwakkere periode'