Manchester United heeft zich definitief versterkt met Angel Di Maria. De Argentijn tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club van manager Louis van Gaal.

Dat maken 'The Mancunians' dinsdag bekend op de officiële clubsite. United telt liefst 75 miljoen euro neer voor de aanvallende middenvelder van Real Madrid, een recordbedrag in Engeland.

De transfer van de 26-jarige international hing al enige tijd in de lucht en kwam in een stroomversnelling toen trainer Carlo Ancelotti de dribbelaar buiten de wedstrijdselectie hield bij de 'Koninklijke'.

Di Maria is de vierde aankoop van Van Gaal op Old Trafford. Eerder haalde de Nederlandse oefenmeester al Luke Shaw (Southampton), Ander Herrera (Athletic Bilbao) en Di Maria's landgenoot Marcos Rojo (Sporting Portugal) naar de huidige nummer dertien van de Premier League.

"Ik ben in de wolken met mijn overgang naar Manchester United", toont de WK-finalist zich verheugd. "Ik heb enorm genoten van mijn tijd in Spanje en er waren veel clubs geïnteresseerd, maar United is de enige club waarvoor ik Real Madrid verlaten zou hebben."

De samenwerking met Van Gaal was één van de redenen van Di Maria om voor een transfer naar 'The Red Devils' te kiezen. "Hij is een fantastische coach met een succesvolle staat van dienst en ik ben onder de indruk van de visie en de overtuiging waarmee iedereen de club weer naar de top wil helpen, waar het ook hoort."

Van Gaal

Van Gaal ziet in de oud-speler van Benfica en Rosario een geweldige toevoeging aan zijn selectie. "Angel is een middenvelder van wereldklasse, maar hij is bovenal een teamspeler. Zijn geweldige talent staat buiten kijf."

"Hij is een enorm snelle linksbenige speler, die de sterkste defensies angst aanjaagt. Zijn dribbelkwaliteiten en vermogen om tegenstanders op te zoeken en passeren zijn een genot om naar te kijken. Hij is een geweldige aanwinst voor dit team."

De transfer van Di Maria is de duurste ooit in Engeland. Het vorige record was in handen van Fernando Torres, die in 2011 voor 62,7 miljoen euro Liverpool verruilde voor Chelsea.