Het incident met zijn teamgenoot Nico Rosberg zit Lewis Hamilton nog steeds niet lekker, maar de Brit belooft dat hij niet uit is op wraak.

''Wat er ook gebeurt: ik zal altijd eerst aan het team denken en niet voor eigen rechter spelen'', tekende The Guardian op uit de mond van Hamilton.

Afgelopen weekeinde botste Hamilton tijdens de Belgische GP met Rosberg. De Duitser kon verder en werd nog tweede, maar Hamilton viel uit. Na de race claimde de oud-wereldkampioen dat Rosberg met opzet tegen hem aangereden was.

Het Mercedes-duo neemt in de strijd om de wereldtitel nog steeds de bovenste twee plaatsen in, maar Rosberg heeft intussen een flinke voorsprong. Met nog zeven races te gaan houdt Hamilton houdt hoop.

''Ik weet niet hoe ik die 29 punten ga goedmaken, maar ik weet wel dat ik een geweldige groep mensen achter me heb staan. Met hun steun, de steun van mijn fans, onze geweldige auto en ons geweldige team, hoop ik dat ik goede resultaten kan boeken. We moeten het seizoen als nummer één en twee beëindigen.''

Op de vraag of hij Rosberg nog vertrouwt wanneer ze opnieuw wiel aan wiel komen te rijden, antwoordde Hamilton: ''Ik moet zorgen dat we niet wederom wiel aan wiel komen te rijden.''

De volgende race is die van Italië op 7 september.