Andres Guardado komt komend seizoen op huurbasis uit voor PSV. De 27-jarige middenvelder komt over van Valencia.

Dat maakte de club dinsdagmiddag bekend op de clubwebsite.

"Ik ben heel tevreden en kijk uit naar een mooi seizoen, waarin ik wil spelen om de prijzen", aldus Guardado na het zetten van zijn handtekening. "Dit is een geweldige club en ik hoop hier succesvol te mogen zijn.

De Mexicaan sloot dinsdag al aan bij de training van PSV en kan zondag zijn debuut maken in het duel met Vitesse. Guardado is de derde Mexicaan bij de Eindhovenaren, Carlos Salcido en Francisco 'Maza' Rodriguez gingen hem voor.

Voor de wedstrijd in de Europa League tegen Shakhtar Salihorsk is Guardado niet speelgerechtigd. Mocht PSV de groepsfase van het toernooi halen dan kan hij daar wel voor worden geregistreerd.

Deportiva La Coruña

Guardado maakte in 2007 de overstap vanuit zijn vaderland naar Spanje. De middenvelder speelde vijf seizoenen voor Deportivo La Coruña en kwam daar tot 137 wedstrijden waarin hij 23 doelpunten maakten.

In 2012 werd hij getransfereerd naar Valencia waar hij 48 wedstrijden speelde. Halverwege het vorige seizoen werd Guardado uitgeleend aan Bayer Leverkusen, waarvoor hij maar vier keer in actie kwam. De linkspoot heeft nog een contract tot medio 2016 in Valencia.

De international speelde op het afgelopen WK alle groepsduels en werd met Mexico in de achtste finales uitgeschakeld door het Nederlands elftal.

Guardado is de vierde aanwinst voor PSV deze transferperiode. Eerder kwamen Luuk de Jong, Remko Pasveer en Karim Rekik naar de lichtstad.