Max Verstappen maakt dinsdag zijn eerste meters in een Formule 1-auto. De 16-jarige coureur rijdt in het Engelse Rockingham in de wagen van Toro Rosso.

"Max is in Engeland voor een korte kennismaking. Het is geen test. Hij rijdt vandaag een paar keer heen en weer op het rechte stuk van Rockingham om te wennen aan een Formule 1-auto", zo meldt zijn vader Jos Verstappen aan RaceXpress.nl.

Verstappen rijdt komend weekeinde in de wagen van Torro Rosso op het stratencircuit in Rotterdam tijdens het City Racing-evenement.

De Nederlander wordt mogelijk dit seizoen al ingezet in de Formule 1 tijdens de vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten op 31 oktober. Hij wordt dan de jongste coureur ooit die in de Formule 1 heeft gereden.

Verstappen wel eerst een superlicentie behalen. Daarvoor moet hij 300 kilometer afleggen in een Formule 1-wagen en aantoonbare resultaten halen in een lagere klasse, zoals de Formule 3, waarin de coureur dit seizoen al acht races won.

Volgend jaar is hij verzekerd van een stoeltje bij Toro Rosso en wordt hij op 17-jarige leeftijd de jongste Formule 1-coureur ooit. 

Top 10: De jongste Formule 1-coureurs aller tijden