Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing weigert om Daniel Ricciardo te omschrijven als een uitdager van de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de titelrace.

De Australiër won afgelopen weekeinde niet alleen de Grand Prix van België, op basis van een klassement van de laatste zes races gaat hij aan de leiding.

"Op Spa hebben we geprofiteerd van wat er gebeurde bij Mercedes", doelt Horner in gesprek met Autosport op de botsing tussen de teammaten Rosberg en Hamilton.

"We bekijken het gewoon race voor race en kijken naar onszelf. Dat we op Spa zegevierden, was tegen alle verwachtingen in. We hadden totaal niet gedacht competitief te zijn op dat circuit."

Red Bull Racing kende een moeizame aanloop naar het seizoen. Ook in de eerste Grands Prix liep het niet soepel voor de renstal die de afgelopen jaren domineerde.

"Het is opmerkelijk dat Ricciardo dit jaar meer één race minder heeft gewonnen dan Rosberg", vindt Horner. "We wonnen in Montreal en op Spa. Als we voor het seizoen hadden moeten zeggen waar een zege het minst waarschijnlijk zou zijn, dan was dat op deze circuits."

Vettel

Ricciardo heeft 64 punten minder verzameld dan WK-leider Rosberg. Zijn achterstand op Hamilton bedraagt maar 35 punten. 

Opvallend is dat Ricciardo met zijn derde plek drie plaatsen hoger staat dan zijn teammaat en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.