De Nederlandse dressuurploeg maakt nog kans op een medaille bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen, maar het wordt spannend. Dat liet bondscoach Wim Ernes weten na de proef van Edward Gal. 

De derde ruiter uit zijn equipe scoorde dinsdagmorgen met zijn reservepaard Glock's Voice niet bijzonder hoog met 72,414 procent. Het was goed voor voorlopig de achtste plek in het individuele klassement.

De Duitse ploeg staat fier bovenaan na de topscore van Isabell Werth met haar paard Bella Rose 2: 81,529 procent. Later op de dag rijdt Adelinde Cornelissen de laatste proef voor Oranje in de landenwedstrijd.

Gal moest zijn beste paard thuislaten. Glock's Undercover liep vlak voor de titelstrijd in Caen een blessure aan zijn wervelkolom op.

De ruiter sprak van een moeilijke rit. "Het is zijn eerste grote kampioenschap, dus het was voor hem vrij nieuw allemaal. Toch denk ik dat hij het naar omstandigheden goed heeft gedaan'', aldus Gal tegen de NOS.

De Harskamper somde twee fouten op in zijn proef. "Bij de eerste piaffe ging hij ineens naar het publiek kijken en kon ik de oefening niet goed doen. Dat was een dikke onvoldoende en een fout die dubbel telde. Later maakte ik nog een dure fout. Het ging soms heel fijn, maar dan ineens was ik Voice kwijt. Dit is wel balen voor het teamresultaat, maar de beste drie tellen, dus nu maar hopen op een topscore van Adelinde.''