Manchester United en Real Madrid hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Angel Di Maria naar de Premier League-club.

Verschillende Engelse kranten berichten dat de club van manager Louis van Gaal 59,7 miljoen pond (75 miljoen euro) betaalt voor de 26-jarige Argentijnse aanvaller.

Daarmee verbetert Manchester United het Britse transferrecord (Chelsea betaalde in 2011 iets meer dan 60 miljoen euro voor Fernando Torres) én brengt het zijn uitgaven aan nieuwe spelers in deze transferperiode op 168 miljoen euro. Geen enkele club gaf meer geld uit aan aanwinsten; FC Barcelona blijft steken op 153 miljoen euro.

Eerder versterkten de 'Red Devils' zich reeds met Ander Herrera, Luke Shaw en Marcos Rojo.

Vermoedelijk maakt United de komst van Di Maria dinsdag bekend. De Argentijn wilde zelf vertrekken bij Real Madrid omdat hij na de komst van Toni Kroos en James Rodriguez niet meer kon rekenen op een basisplaats in de Spaanse hoofdstad.

Vijfjarig contract

Het is de verwachting dat Di Maria zijn handtekening zal zetten onder een vijfjarig contract bij Manchester United.

De Engelse club is met één punt uit twee wedstrijden zeer matig begonnen aan de competitie. In de voorbereiding bleef het team van Van Gaal nog ongeslagen.

Volg het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult