Liverpool erkent dat aantrekken Mario Balotelli risico is

Manager Brendan Rodgers van Liverpool erkent dat hij een risico neemt met het aantrekken van Mario Balotelli.

De Italiaan, die overkomt van AC Milan, botste in zijn loopbaan zo'n beetje met elke trainer. Tijdens het WK haalde hij nog het bloed onder de nagels van Cesare Prandelli, de toenmalige bondscoach van Italië, vandaan.

"Mijn hele leven al heb ik spelers kansen gegeven, dit is een gecalculeerd risico", vertelde Rodgers maandag na de 3-1 nederlaag tegen Manchester City aan de BBC. "Mario is inmiddels 24 jaar, hij is vader geworden."

Balotelli haalde met name in zijn periode bij Manchester City vaak het nieuws om redenen die weinig met voetbal te maken hebben, zoals het afsteken van vuurwerk in zijn huis en het gooien van een dartpijltje richting een jeugdspeler.

"Hij weet dat hij een verantwoordelijkheid heeft naar deze club toe. We zullen hem niet anders dan de andere spelers behandelen", aldus Rodgers.

De manager belde niet met andere trainers over het temperament van Balotelli. "Nee, dan had ik waarschijnlijk allemaal verhalen over hem te horen gekregen. Ik weet wat we in huis halen. We zijn positief gestemd door de houding van Balotelli zelf. Hij weet dat hij bepaalde fouten heeft gemaakt en hij zoekt iemand om hem te helpen."

Weinig opties

Rodgers geeft ook toe dat hij weinig andere opties had om het vertrek van Luis Suarez naar FC Barcelona te compenseren.

"Er waren niet zoveel spelers op de markt die voldeden aan onze wensen. We zijn blij met de zaken die we hebben gedaan."

Met de transfer van Balotelli is een bedrag van ongeveer 20 miljoen euro gemoeid.

Balotelli: 'Het was een fout van me om naar Italië te gaan'

Tip de redactie