Djokovic en Sjarapova eenvoudig verder in New York

Novak Djokovic is maandagavond zonder veel problemen doorgedrongen tot de tweede ronde op de US Open. 

De oud-winnaar boekte een regelmatige zege op de Argentijn Diego Schwartzman: 6-1, 6-2 en 6-4. De wedstrijd in het Arthur Ashe Stadium nam iets meer dan anderhalf uur in beslag.

Djokovic, die in de voorbije Masterstoernooien relatief vroeg werd uitgeschakeld, speelde nog niet op de toppen van zijn kunnen. Zo maakte de Serviër relatief veel onnodige fouten en sloeg hij voor zijn doen weinig winners.

Schwartzman, de mondiale nummer 79, kon echter niet profiteren van de mindere fases van Djokovic, die in de tweede ronde op de Fransman Paul-Henri Mathieu stuit. 

Ook Milos Raonic plaatste zich voor de tweede ronde. De Canadese nummer vijf van de plaatsingslijst rekende af met de Japanner Taro Daniel: 6-3, 6-2 en 7-6 (1).

Raonic vervolgt zijn toernooi tegen de Duitser Peter Gojowczyk.

Sjarapova

In het vrouwentoernooi bereikte Maria Sjarapova de tweede ronde. De als vijfde geplaatste Russische versloeg haar landgenote Maria Kirilenko in twee sets: 6-4 en 6-0.

Sjarapova speelt in de tweede ronde tegen Alexandra Dulgheru. De Roemeense won in haar eerste rondepartij van de Tsjechische Kristyna Pliskova: 6-3 en 6-4.

Venus Williams en Caroline Wozniacki schaarden zich eveneens onder de laatste 64. Eerstgenoemde won in een partij der routiniers met 2-6, 6-3 en 6-3 van de Japanse Kimiko Date-Krumm, terwijl Wozniacki haar opponente Magdalena Rybarikova uit Slowakije zag opgeven aan het begin van de derde set.

Angelique Kerber, de nummer acht van de plaatsingslijst, moest diep gaan. Pas na drie sets schudde de Duitse de verrassend sterk spelende Russin Ksenia Pervak van zich af: 6-2, 3-6 en 7-5.

Djokovic: 'Mentaal er weer helemaal klaar voor'

Tip de redactie