Maagvirus houdt Bertens mogelijk nog dagen aan de kant

Kiki Bertens moet het dubbelspel op de US Open mogelijk laten schieten. Bij de Wateringse is een maagvirus geconstateerd na haar opgave tegen Timea Bacsinszky in de eerste ronde van het enkelspel.

"De komende 24 uur is het virus heel sterk en daarna is ze nog een paar dagen slap. Het is afwachten of ze nog kan dubbelen", meldt haar coach Martin van der Brugghen.

"Ze viel twee uur na de partij nog bijna om en is lijkbleek. Het is heel vervelend omdat ze het hier goed wil doen. Dat heeft ze ook tien keer gezegd, het is echt heel sneu voor haar. Ze is erg aangeslagen."

Bertens moest tot drie keer toe overgeven in de prullenbak naast het spelersbankje en was in tranen. Na de eerste set ging ze van de baan om volgens haar coach 'alles eruit te gooien in het toilet'. "Ze kwam helemaal leeg terug en kon niks meer."

Flauwvallen

De maagklachten speelden Bertens al in de ochtend voor haar partij parten, maar Van der Brugghen dacht eerst nog dat het door de zenuwen kwam. De nummer 84 van de wereld heeft in het verleden vaker last gehad van spanningen.

"Ze draaide zich op een gegeven moment om en zei dat ze elk moment kon flauwvallen. Toen heb ik gezegd dat ze moest stoppen. Als ze op haar achterhoofd valt, heeft ze een groot probleem. De artsen moesten haar wel echt overtuigen. Ze wil nooit opgeven.

"De wanhoop in haar ogen toen ze moest stoppen was niet leuk. Het doet heel veel pijn dat dit juist op een Grand Slam-toernooi gebeurt. Dit is het lulligste dat kan gebeuren in de sport, zo'n achterlijk maagvirus."

Bertens reist na de US Open naar huis en gaat vervolgens een paar toernooien in Azië spelen. "Ze zei net in al haar emotie: ik kap met dit seizoen. Maar ze gaat daar wel spelen hoor."

Haase verliest van gehavende Murray, opgave Bertens

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie