Atletico-trainer Simeone voor acht wedstrijden geschorst

Diego Simeone moet de komende acht duels van Atletico Madrid vanaf de tribune volgen.

De Argentijnse trainer is maandag door de Spaanse voetbalbond voor acht wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn gedrag in het duel met Real Madrid om de Super Cup van vrijdag.

In het door Atletico gewonnen duel (1-0, nadat de eerste wedstrijd in 1-1 was geëindigd) misdroeg Simeone zich tegenover de arbitrage, waarbij hij onder meer fysiek contact maakte met de vierde official. Tijdens de wedstrijd werd Simeone al weggestuurd door de arbiter.

De Spaanse bond maakte bekend dat de acht duels durende schorsing van de 44-jarige Simeone bestaat uit vier wedstrijden voor het slaan van de vierde official, twee wegens protesteren, één door cynisch applaus en één voor het negeren van orders.

"Wat gebeurd is, is gebeurd", zei Simeone maandag voorafgaand aan de uitspraak van de Spaanse bond nog over zijn gedrag. "Het is slecht om het daar nog eens over te hebben."

"De mensen die er een beslissing over moeten nemen zullen dat doen op een manier waarvan zij denken dat dat eerlijk is. Wie een fout maakt, moet daar voor boeten."

Burgos

Assistent German Burgos zal de taken van Simeone in de komende duels van Atletico overnemen. "We zullen kijken op welke manier we het beste kunnen communiceren", aldus Simeone.

"German heeft de kwaliteiten en het vertrouwen. Het stelt me gerust dat we hetzelfde over voetbal denken. Hij zit op de bank en ik zie de wedstrijd vanaf een andere plek."

Lees meer over:
Tip de redactie